Notice: Undefined index: intro in /home/astra/public_html/includes/services/news/class.News.php on line 295
KWS. Ще більше якісного насіння для українських сільгоспвиробників - Новини | Агробудівельний альянс “Астра”
×

Пошук по каталогу

UA RU
Розгорнути категорії і фільтри

KWS. Ще більше якісного насіння для українських сільгоспвиробників

Торік у нашій компанії відкрився новий напрям – продаж насіння, ЗЗР та мікродобрив. Один із наших партнерів, завод «КВС-УКРАЇНА», вже прийняв насіння на доробку з більш ніж 90 % виробничих посівів. Сьогодні ми хочемо познайомити вас із першими технологічними операціями трансформації сировини в насіння.

Сучасний комплекс з кондиціювання насіння ТОВ «КВС-УКРАЇНА» в м. Кам’янці-Подільському вже прийняв на доробку насіння з понад 90 % посівних площ під виробництвом, зосереджених в Хмельницькій, Тернопільській та Вінницькій областях.

За останніми даними, в цьому сезоні ми маємо рекордні показники врожайності гібридів кукурудзи селекції KWS на цих ділянках, чому сприяли перш за все якісна робота команди польового виробництва та погодні умови під час цвітіння і наливу зерна. Тому отримане насіння буде найвищої якості і відповідатиме всім стандартам KWS.

Нагадаємо, що наша компанія розробила власні стандарти якості насіння, які на порядок вищі за українські, зокрема:

  1. фізична чистота – 99,5 %
  2. схожість – 94 %
  3. ColdTest – 88 %
  4. вологість – 12,5 %
  5. маса тисячі зерен – 220–360 г
  6. генетична чистота:
    сторонніх – не більше ніж 0,75 % 
    самозапилених – не більше ніж 2,0 %

У лабораторії контролюють усі показники якості насіння, яке доробляють на заводі. Проби відбирають на кожному технологічному етапі доробки, а під час сушіння – що півгодини.

Наразі насіння, яке вже пройшло перший цикл виробництва (прийом сировини, відбір зразків на лабораторний аналіз, очищення від листостеблової маси, відбір нетипових та уражених хворобами качанів, сушіння, обмолот з попереднім очищенням), поміщене в октабіни на тимчасове зберігання на складі сировини, і вже скоро відбуватимуться наступні етапи доробки (калібрування, очищення від битого насіння, протруювання, пакування і палетизація) перед тим, як насіння потрапить на склад готової продукції.

Розповімо детальніше про технологічні процеси, які зараз відбуваються на нашому заводі.

1. Прийом сировини

Вантажівку, що потрапила на територію заводу, спочатку зважують (максимальне навантаження ваг до 80 т), і далі вона прямує на розвантаження. Завальна яма передбачає як бічне, так і заднє розвантаження автівки.

Підлога завальної ями рухома, її сегменти рухаються вперед-назад, чим забезпечується  рух сировини в ямі.

Продуктивність розвантаження завальної ями становить 30 т/год. З неї качани кукурудзи прямують транспортерами в цех сортування та очистки від листостеблової маси.

2. Відбір зразків на лабораторний аналіз

З кожної партії відбираються зразки качанів кукурудзи на лабораторний аналіз для контрольного визначення вологості, рівня захворюваності та схожості насіння.

3. Очищення від листостеблової маси

Рух качанів кукурудзи по лінії зняття листостеблової маси.

Чотири «Хаскери», які відділяють качани від обгорток, обладнані прогумованими вальцями, що рухаються по два у внутрішньому та зовнішньому напрямках, захоплюють обгортку та бережно її відривають.

4. Сортування качанів

Після механічного відділення обгорток качани візуально оглядають працівники цеху і за потреби вилучають нетипові та пошкоджені качани.

5. Сушіння зерна

Наступним технологічним етапом є сушіння зерна.

Очищені качани переміщаються на пост сушки – насіння потрапляє в сушильні камери.

Двопрохідна реверсивна сушарка (сушильний цех) має загальну продуктивність висушування насіння обсягом 12 тис. т у качанах. Пальники сушарки працюють на природному газу, сушіння проводиться при температурі повітря не більше 40°С, реверсним способом. На цьому етапі теж відбувається контроль з боку лабораторії по визначенню вологості насіння і качана – доки вологість насіння не досягне 10–14 %, а качана – 9–12 %. Цикл сушки однієї камери складає 3-4 доби.

За процесом сушки зерна здійснюється цілодобовий автоматичний контроль.

6. Обмолот та попередня очистка

Після сушки качани потрапляють на пост обмолочування, продуктивність якого складає 20 т/год, де відбувається відокремлення зерна кукурудзи від стрижнів.

Обмолот насіння з попередньою очисткою (відразу при обмолоті відбирається замале та завелике насіння).

7. Зберігання в октабінах

Після обмолоту та попередньої очистки насіння завантажується в спеціальні картонні короби (октабіни) об’ємом до 1 т, які далі зберігаються на складі сировини.

Пропонуємо вам також переглянути відео, в якому розкриваються всі секрети виробництва насіння кукурудзи селекції KWS: 

KWS. Ще більше якісного насіння для українських сільгоспвиробників.

Дата: 17.10.2018 Джерело: КВС-УКРАЇНА
Залишити заявку на демонстрацію